Труден сезон -  такива са очакванията на родния туризъм за

...
Труден сезон -  такива са очакванията на родния туризъм за
Коментари Харесай

Труден летен сезон чакат по морето от бранша

Труден сезон -  такива са упованията на родния туризъм за лято 2019. Хотелиери и представители на сектора по южното Черноморие регистрират спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия и Англия, предава кореспондетът на Нова тв от Бургас.

По-малкият брой резервации от сектора изясняват с успокояването на ситуацията в Турция, Мароко и Египет.

„ Това,което виждаме е че германците и руснаците имат спад и то не от тая година, а от предходната година стартира спадът ”, сподели Николай Янков, шеф на хотелски комплекс.

А съгласно Министерството на туризма причина за спада на резервациите е и банкрута на авиокампании.

„ Към момента разследване на банкрута на „ Ер Германия ” следим лек спад и от пазар Германия,но се надявам, че надлежно записванията в последния миг ще бъдат положителни и това ще докара до по-ниски спадове ”, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

Хотелиерите изясняват, че търсят нови пазари, с цел да компенсират отлива. Категорични са, обаче, че цените няма да трансформират.

За да задържат равнищата на посещаемост, от сектора ще опитат да подобрят качеството на обслужването. И тук обаче удрят на камък поради неналичието на квалифицирани фрагменти.

„ Собствениците са отговорни за рецесията с екипа си, защото притежателите държаха хората на ниски заплати години наред и просто хората избягаха от страната ”, изясни Борис Минчев,  управител на хотел.

Затова и това лято ще им се наложи да внасят фрагменти, най-много от Украйна и Молдова. Настояват обаче за облекчения - и документални и финансови - при наемането на служащи за повече от 3 месец.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР